"Hyvät tulokset motivoivat ja kannustavat jatkamaan"

Raimo Nevalainen
57 vuotta

Kunnon kohentamiseen tuntui olevan tarvetta. Viimeisen kimmokkeen antoi Hesarin juttu Alfido kuntosalista, jossa vähän vanhempikin tai suurenmoisempi ihminen tuntee olonsa kotoisaksi ilman turhia ulkonäkö tai suorituspaineita. Sitten tutustuin Alfidon nettisivuihin ja tartuin siellä olevaan valmennustarjoukseen joka sisälsi ohjatun kuntosaliohjelman ja testien lisäksi viikoittaiset Mindfulness-harjoitukset . Kun sain vaimonkin innostumaan mukaan, niin kaikki oli kohdallaan. Oli helppo aloittaa.

Jannen tekemä kuntotesti ja laatima moniosainen kunto-ohjelma oli ehdottoman tarpeellinen minulle. Olenkin noudattanut sitä tarkasti, paitsi että painot ovat kasvaneet kunnon ja voiman lisääntymisen myötä. Alfido salille on mukava tulla, siellä on hyvä porukka, tilaa riittää ja laitteet toimivat. Mindfulness harjoitukset Maaren ohjaamina olivat rentouttavia ja tukevat mukavasti kunto-ohjelmaa. 

Tulokset olivat loistavia ja ylittivät odotukseni. 10 viikon jälkeen jalkojen voima nousi jopa 36 % ja muut tulokset 10-18 %. Olo ja liikkuminen on myös selvästi kevyempää. Hyvät tulokset motivoivat ja kannustavat jatkamaan.

Jos ei ole harrastanut liikuntaa kannattaa aloittaa varovasti ja yksilöllisesti laadittu kunto-ohjelma on siinä mainio. Kunnon kohenemisen myötä olo ja jaksaminen paranevat ja motivaatio taatusti kasvaa. Olen myös huomannut että venyttelyyn kannattaa panostaa, varsinkin tunnin lopussa. Se ehkäisee tehokkaasti lihasten kipeytymistä.